Яку зелень треба їсти жінкам та чоловікам - суперфуд для щоденного меню

Яку зелень треба їсти жінкам та чоловікам - суперфуд для щоденного меню

Шпинат зараховують до числа справжніх суперпродуктів. Ця листова зелень поєднує в собі тонни поживних речовин, які необхідні для людського організму.

Чим корисний шпинат і чому його варто додати до щоденного раціону розповість Gazeta.ua.

Шпинат містить велику кількість білка, заліза, вітамінів і мінералів. Залізо допомагає створювати гемоглобін, який доставляє кисень тканинам вашого тіла. Кальцій - мінерал, необхідний для здоров'я кісток і є важливою сигнальною молекулою для вашої нервової системи, серця і м'язів.

Дослідження проведене серед більш ніж 400 дітей з астмою у віці від 6 до 18 років і більш як 500 дітей без астми показало, що ризики розвитку астми були нижче серед тих, хто вживав листову зелень. Бета-каротин відмінно блокує астматичні напади, тому вона так корисна для проблем з диханням.

Чому потрібно включити до свого раціону шпинат

Зайва вага

У зелені багато води та клітковини, мало калорій. Шпинат корисний для травлення та покращує метаболізм, що в цілому позитивно позначається на схудненні.

Усуває болі під час менструального циклу

Шпинат відмінно справляється з насиченням тіла мінералами та вітамінами. Він корисний при порушеннях менструального циклу завдяки високим дозам вітамінів групи В. Допомагає усунути болі внизу живота при порушеннях циклу.

Лікарі часто рекомендують зелені листові овочі при ймовірності викидня.

Шпинат корисний під час вагітності і після

В зелені багато вітамінів для забезпечення майбутньої дитини поживними речовинами. Під час лактації листова зелень здатна насичувати грудне молоко корисними мікроелементами. Покращуючи роботу імунної та шлунково-кишкової системи матері, пагони допомагають жінці відчувати себе краще під час і після вагітності.

Кровообіг

Завдяки вмісту води покращується кровообіг. До того ж шпинат є постачальником заліза, сприяє утворенню нових еритроцитів.

Посилює потенцію

Шпинат сприяє посиленню потенції завдяки високому вмісту білків і токоферолу. Жирні кислоти та вітаміни групи В також корисні для чоловічого лібідо і контролю рівня ерекції. Відновлення нормального сперматогенезу вкрай важливо для чоловіків у віці та для пар, які планують завести дітей. Його листя здатні задовольнити денну потребу у вітаміні К1 і цинку. Він позитивно впливає на чоловічий гормональний фон і може служити профілактикою багатьох дисфункцій. 

Шкіра

Вживання шпинату покращує вироблення колагену, завдяки чому стан шкіри покращується, але при щоденному вживанні зелені.

Волосся

Дефіцит заліза часта причина облисіння. При хорошому харчуванні та вживанні продуктів багатих на залізо, можна уникнути випадання волосся і поліпшити стан тіла.
Шпинат сприяє росту волосся і виникненню нових фолікулів, завдяки вмісту вітамінів В, С і Е, калію, кальцію, магнію та омега-3 жирних кислот. Залізо насичує кров киснем, що сприяє поліпшенню якості волосяного покриву і стимулює кровообіг в шкірі голови.

Стрес

Шпинат захищає від стресу та депресії, допомагає зберігати спокій у складних ситуаціях.

А ще шпинат зміцнює кістки, допомагає швидко відновлюватися після травм, сприяє регенерації м'язової тканини та покращує зір.



Загрузка...