Окупанти застосували комбіновану тактику - Гуменюк про нічний обстріл

Окупанти застосували комбіновану тактику - Гуменюк про нічний обстріл

Уночі російські окупанти влаштували обстріл із застосуванням комбінованої тактики.

Вони випробовували системи ППО спочатку дроновою атакою, а потім ракетами. Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала про це в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Під час дронової атаки в нашій зоні відповідальності ми спостерігали і ворожі удари ракетами, зокрема, по території Херсонської області ворог спрямував і балістичну ракету типу "Іскандер-М", і з літаків тактичної авіації з акваторії Чорного моря спрямував Х-59, керовану авіаційну ракету, безпосередньо під час відпрацювання по дробовій атаці", - розповіла вона.

Цього разу дронами атакували енергетичну інфраструктуру Одеської області.

"Ворог рясно насипав дрони з акваторії Чорного моря, досить результативно вдалось відпрацювати", - вказала Гуменюк.

Уламки одного з дронів впали на територію енергооб'єкта. Через пожежу виникло закорочення. Було знеструмлено і сам об'єкт, і до 170 тис. абонентів. Люди не постраждали. Ще два дрони влучили по агропідприємству у Херсонській області. Люди не постраждали, об'єкт законсервовано.

"Ракетами ворог намагався поцілити очевидно по певних об'єктах, але все ж таки влучання відбулось на відкритій території. На щастя, люди теж не постраждали. Сам факт того, що ворог комбінує атаки дронові, балістичні і з використанням ракети авіаційного базування, говорить про намагання виснажити системи ППО і здобути будь-які перемоги у комбінований спосіб", - вказала речниця.

Ймовірно, росіяни випробовують і вдосконалюють ракети "Циркон"

"На жаль, ворог дозволяє собі це робити час від часу по території України, оскільки вже були ознаки запуску", - повідомила Гуменюк.

Заявлені показники цієї ракети відрізняються від тих, які бачать на практиці. Це далекобійна ракета, вона здатна заходити на удар з балістичною траєкторією.



Загрузка...