Простий трюк із пальцем: як зрозуміти, що яйця зварилися

Простий трюк із пальцем: як зрозуміти, що яйця зварилися

Після того, як дізналися, чому виходить зелений жовток у вареного яйця, з'явилася нова тема - які дії потрібно зробити, щоб зрозуміти, що продукт зварився круто, а не некруто.

Завдяки простому трюку, під час якого потрібно буде використовувати палець, можна зрозуміти, зварене яйце круто чи некруто, пише IFLScience. За відомостями видання, потрібно буде зробити кілька кроків.

Покроковий план:

  • покладіть продукт на тверду поверхню і розкрутіть його;
  • коли він буде обертатися, постукайте по ньому одним пальцем, а потім обертання ненадовго зупиніть;
  • якщо воно ненадовго зупиниться, значить ще рідке всередині, і його можна доварити.

Зварене круто яйце після зупинки не рухатиметься.

Експерти в STEM Newcastle пояснили таку поведінку продукту. Аналітики зазначили, що крутий продукт не рухається після обертання, оскільки його внутрішній вміст прикріплений до шкаралупи.

"У сирому... внутрішній вміст продовжує обертатися після того, як ви зупинили шкаралупу. Коли ви відпускаєте, інерція жовтка, що обертається, забирає шкаралупу, і все яйце знову починає обертатися", - пояснили експерти.



Загрузка...