У будинку президентки Перу провели обшук через незадекларовані годинники Rolex

У будинку президентки Перу провели обшук через незадекларовані годинники Rolex
Поліція Перу провела обшук у будинку президентки Діни Болуарте в межах розслідування щодо незадекларованих нею годинників Rolex.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Як зазначається, на місцевому телеканалі Latina трансювалося, як урядові агенти з кувалдою вдерлися до резиденції Болуарте під час обшуку.

За даними AFP, в операції брали участь близько 40 поліцейських.

Щодо 61-річної Діни Болуарте проводиться попереднє слідство за володіння незадекларованою колекцією коштовних годинників Rolex.

Влада цього місяця розпочала розслідування щодо Болуарте після публікації в газеті про те, що вона носить коштовний годинник, який не був задекларований у відкритих документах.

Спочатку Болуарте заявляла, що володіє щонайменше одним годинником Rolex, який придбала за рахунок «власних прибутків», і закликала ЗМІ не вручатись в особисті справи.

Читайте також: У Перу випустили на волю експрезидента, який відсидів 16 років

Генеральний прокурор Хуан Вільєна цього тижня розкритикував прохання президентки відкласти виклик її у суд на два тижні, наголосивши на її обов'язку співпрацювати зі слідством. Він також наголосив на зобов'язанні Болуарте негайно надати три годинники Rolex для проведення розслідування, застерігши від їх знищення.

Болуарте обійняла посаду президентки у грудні 2022 року після того, як колишній президент Педро Кастільйо був усунений за спробу розпустити Конгрес і заарештований.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Перу Альберто Отарола 5 березня заявив про відставку через звинувачення у зловживанні впливом.



Загрузка...