Чеські лікарі переплутали вагітну пацієнтку з хворою і зробили їй аборт

Чеські лікарі переплутали вагітну пацієнтку з хворою і зробили їй аборт

У Чехії лікарі помилково зробили операцію вагітній пацієнтці і позбавили її дитини

Лікарі університетської лікарні «Буловка» у Чехії помилились і зробили операцію вагітній жінці, яка не планувала аборт. За словами CNN Prima News, медичний заклад переплутав двох азіатських жінок: одна прийшла на плановий огляд, а інша мала зробити операцію на матку.

З невідомих причин лікарі помилково переплутали пацієнтку і провели операцію, в результаті чого жінка втратила дитину. Усіх співробітників лікарні, які можуть бути причетні до цієї помилки, тимчасово відсторонили від роботи.

Міністерство охорони здоров'я Чехії закликало притягнути до відповідальності всіх винних у цій ситуації. Якщо провину лікарів буде доведено, лікарня повинна буде виплатити компенсацію постраждалій. Одночасно проводиться розслідування цього інциденту.

Ця подія прийшла на відомість після того, як французькі депутати і сенатори схвалили зміни до конституції, гарантуючи жінкам право на аборт. Також стало відомо, що Міністерство охорони здоровʼя Чехії розглядає можливість продажу препаратів екстреної контрацепції без рецепта лікаря, обмежуючи їх використання лише за віковими критеріями.

Джерело: inkorr.com



Загрузка...