Зима нагадала про себе: у Львові посеред березня випав сніг

Зима нагадала про себе: у Львові посеред березня випав сніг

У Львові та області 18 березня випав сніг. На дорогах може виникнути ожеледиця, тому водіїв закликають бути обачними.

Невеликий мокрий сніг прогнозують синоптики не лише на Львівщині, а й інших західних та частині центральних областей. Зима про себе нагадає й в Києві – там також очікується невеликий сніг, повідомляє 24 Канал. 

У Львові засніжило

Зима вирішила нагадати про себе й принесла невеликий сніг в Україну. Так, засніжило у західних областях, зокрема – у Львові. Й хоча вдень температура повітря сягатиме до +3, однак надвечір та вночі стовпчики термометрів опустяться до 0, а місцями – й до -3. Через це на дорогах може виникнути ожеледиця.

Депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич закликав водіїв бути вкрай обачними. Дехто міг вже "перевзутися" на літні автошини, тож варто дотримуватися дистанції на дорогах.

Увага – Львівщину засніжило. Хто встиг перевзутись на літню гуму – будьте обережні та не наражайте інших на небезпеку, дотримуйтесь дистанції й зимової манери їзди (спокійної та плавної),
– закликав Зінкевич.

 

Як прогнозують синоптики, мокрий сніг очікується й у вівторок, 19 березня. Зокрема, дощ з мокрим снігом прогнозують у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Житомирській та Вінницькій областях. На іншій території країни також будуть опади – невеликий дощ.

Київ припорошило снігом

Днями нагадувала про себе зима й у столиці. Так, 13 березня у Києві та області випав сніг. Опади були рясними й на землі навіть утворився покрив. Тому київські комунальні служби почали розчищати дороги. Окрім того, на дорогах утворилася ожеледиця.

Випав весняний сніг 12 – 13 березня й у Кіровоградській, Черкаській та Львівській областях.

Коли очікувати потепління

Як прогнозують синоптики, вже 20 березня опади стануть меншими й буде незначне потепління. Покращиться погода й 21 березня – згідно з прогнозом метеорологів, місцями буде мінлива хмарність й потепління до 14 градусів.

Втім, вже 22 березня Захід України знову накриють невеликі дощі.

Джерело: 24tv.ua

 



Загрузка...