Що приготувати з булгура: п'ять найсмачніших страв для робочого тижня

Що приготувати з булгура: п'ять найсмачніших страв для робочого тижня

Традиційна страва з булгура — табуле. Це холодна варена крупа з зеленню і свіжими овочами, заправлена лимонним соком і оливковою олією.

Але з булгуром готують безліч страв, які вам точно сподобаються.

Gazeta.ua ділиться п'ятьма рецептами з цією популярною крупою.

Булгур з овочами

 
Булгур з овочами
Булгур з овочами 

Інгредієнти

1 склянка – булгур

2 середні моркви

2 цибулини

150 г спаржі

100 г болгарського перцю

3 зубчики часнику

чорний мелений перець, сіль – за смаком

олія

Як приготувати

Цибулю нарізати великими кубиками, відправити в розігріту сковорідку і обсмажити до золотистого кольору.

Морква нарізати великою соломкою і додати в сковорідку.

Додати болгарський перець і спаржу – протушкувати. Додати сирий булгур у сковорідку з овочами.

Посолити і поперчити, добре перемішати і обсмажити 5 хвилин.

Пересипати все в казанок або мультиварку, додати 2 ск. води (можна залишити і в сковорідці, якщо глибока)

Готувати під кришкою до готовності.

Булгур з курячими гомілками в духовці

 
Булгур з курячими гомілками
Булгур з курячими гомілками 

Інгредієнти

1 склянка булгура

6 шт курячих гомілок

40 г цибулі

120 г моркви

2 зуб часнику

100 г сметани 15%

соняшникова олія

сіль, приправи для курки за смаком

Як приготувати

До курки додати 70 г. сметани, сіль і спеції, залишити на 15-30 хвилин.

Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти, обсмажити на олії.

Булгур промити. У форму для запікання викласти моркву з цибулею, булгур, додати спеції, викласти курку.

Залити водою (води удвічі більше, ніж булгура). Зверху викласти сметану з маринаду, закрити фольгою і відправити на 40 хвилин в духовку на 180 градусів.

Потім змастити сметаною (30 г.) і запікати до готовності.

Різото з булгура з креветками

 
Різото з булгуром та креветками
Різото з булгуром та креветками 

Інгредієнти

1 склянка булгуру

10 креветок

100 г консервованої кукурудзи

1 цибулина

1 зубчик часник

1 склянка молока

1,5 склянки води

куркума, сіль – за смаком

Як приготувати

У сотейнику з краплею олії злегка обсмажити нарізані цибулю і часник. Додати кукурудзу, булгур, молоко, воду і спеції. Тушкувати близько 20 хвилин до готовності.

Обсмажити креветки на сильному вогні до готовності.

Подавати булгур з креветками, присипавши свіжою зеленню.

Ліниві голубці з булгуром

 
Ліниві голубці з булгуром
Ліниві голубці з булгуром 

Інгредієнти

100 г. булгур

600 г. свинячого фаршу

1 яйце

Сіль, перець за смаком

200 г. капусти

Борошно – для панірування

Олія – для смаження

1 велика морква

1 цибулина

3 ст. л. томатної пасти

Сіль, перець – за смаком

Цукор – за смаком

Лаврове листя – за смаком

Як приготувати

Заливаємо булгур холодною водою. Рідина має покривати крупу. Солимо, доводимо до кипіння, вимикаємо. Даємо охолонути і промиваємо.

Змішуємо булгур з фаршем, яйцем, сіллю і перець.

Капусту нарізаємо дрібними кубиками. Заливаємо її окропом. Даємо охолонути і зливаємо рідину.

Додаємо у фарш і формуємо невеликі кульки. Обвалюють кульки з усіх боків у борошні. Обсмажуємо на олії, на середньому вогні під кришкою.

Натираємо моркву, дрібно ріжемо цибулю. Обсмажуємо овочі з цукром на олії. Додаємо томатну пасту, лаврове листя і окріп. Доводимо до кипіння, солимо і перчимо за смаком.

У каструльку викладаємо половину соусу, потім голубці та заливаємо соусом. Тушкуємо після закипання на повільному вогні близько 1 години. Подаємо із зеленню і сметаною.

Булгур з гарбузом і яблуками

 
Булгур з гарбузом
Булгур з гарбузом 

Інгредієнти

Булгур – 100 г

Гарбуз – 100 г

Яблуко – 1 шт велике

Курага – 4-5 шт.

Молоко – 200 мл

Вершкове масло – 30 г.

Цукор – 1 ст. л.

Кориця

Як приготувати

У каструлю невеликого розміру складаємо почищену і нарізану кубиками гарбуз, булгур і подрібнену курагу. Заливаємо молоком, додаємо 50 мл води і 1 ч. л. цукру.

Закриваємо кришкою і тушкуємо, періодично помішуючи, 15 хвилин. При необхідності можна додавати ще води, далі додаємо частину масла і, проварити кілька хвилин, знімаємо кашу з вогню.

Очищені і порізані маленькими кубиками яблука потрібно обсмажити на сковорідці у вершковому маслі залишилося. Додаємо ложку цукру та корицю. Обсмажувати яблуко слід 2 хвилини, доки не розчиниться цукор і не утвориться сироп.

Кашу викладаємо на тарілку і прикрашаємо яблуком і карамелізованим сиропом.



Загрузка...