Пирскають з балончика і б’ють ногами: у Франківську молодики атакують літніх перехожих

Пирскають з балончика і б’ють ногами: у Франківську молодики атакують літніх перехожих

В Івано-Франківську молодики нападають на літніх людей – б’ють ногами, пирскають газовим балончиком в обличчя та знімають весь процес на відео, щоб потім опублікувати у закритих групах в соцмережах. Як повідомляє прес-служба обласного управління поліції, за цими фактами відкрито кримінальне провадження.

"Під час моніторингу соціальних мереж, поліцейські виявили відео на якому невідомі особи вчиняють протиправні дії до мешканців Івано-Франківська, зокрема літніх людей. На відео правопорушники завдавали випадковим перехожим тілесних ушкоджень, а також застосовували газові балончики", – йдеться у повідомленні поліції.

Зазначається, що до самих поліцейських за цими фактами ніхто не звертався, заяв від потерпілих не було.

Кримінальну справу відкрили за ч. 4 ст. 296  Кримінального кодексу України – хуліганські дії, вчинені групою осіб, із використанням зброї. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

В межах розслідування правоохоронці намагаються встановити особи потерпілих та хуліганів. Мешканців Прикарпаття, яким відомі обставини цього правопорушення чи особи правопорушників, просять терміново повідомити про це правоохоронцям.



Загрузка...