Польські фермери зрозуміли, що їх використовує РФ - Мінекономіки

Польські фермери зрозуміли, що їх використовує РФ - Мінекономіки

Польські фермери вже зрозуміли, що спецслужби РФ використовують їхні протести для розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями та поляками.

Лідери протестів визнали, що ними користуються. Про це в ефірі національного телемарафону розповів заступник міністра економіки України Тарас Качка, передає Gazeta.ua.

"Добре те, що фермери зрозуміли, що їхні протести використовують політики радикальні і російські спецслужби, які намагаються створити враження міжнаціональної ворожнечі між українцями й поляками", - сказав Качка.

За його словами, польський уряд вже розслідує ці інциденти. А завдяки переговорам українських дипломатів із польським урядом вимоги фермерів стають більш раціональними.

Заступник міністра також розповів, що польський уряд зміг переконати фермерів, що у продуктах, зокрема пшениці, вони конкурують не з Україною, а - РФ.

За словами Качки, блокада кордону шкодить Польщі більше, ніж Україні.

Нині польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на пунктах пропуску Угринів, Ягодин, Устилуг, Рава-Руська, Краківець та Шегині. Зокрема, 1 березня протестувальники повністю заблокували рух вантажівок біля пункту пропуску Шегині.



Загрузка...