В Україні випробовують "плавучі бронежилети" для військових

В Україні випробовують "плавучі бронежилети" для військових

Наразі кілька зразків таких "плавучих бронежилетів" вже передано у військові частини для випробувань.

В Україні розпочалися випробування спеціальних модульних бронежилетів для потреб Військово-морських сил та інженерних військ ЗСУ. Про це повідомило Міноборони у суботу, 2 березня.

Вказано, що особливість такого бронежилета полягає в тому, що під час контакту з водою спеціальний модуль реагує і бронежилет спрацьовує як рятувальний.

"До Міноборони надійшов запит на розробку такого спеціального модуля для бронежилетів. Головне завдання – вберегти життя військовослужбовців у воді. Адже ми розуміємо, яку вагу на собі носить боєць, особливо коли йдеться про спецпризначенців", – заявив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Новий плавучий модуль розробляє Центральне управління розвитку супроводу матеріального забезпечення ЗСУ. До його створення залучили іноземних і вітчизняних розробників. Планується, що такі модулі можна використовувати на всіх затверджених моделях бронежилетів ЗСУ.

"Наразі кілька зразків таких "плавучих бронежилетів" ми передали в частини для випробувань. Якщо цей етап буде успішним, ми перейдемо до лабораторних випробувань", – сказав Половенко.



Загрузка...