Намагався вдарити авібомбами: ЗСУ знищили ще один СУ-34

Намагався вдарити авібомбами: ЗСУ знищили ще один СУ-34

Росія продовжує втрачати свої літаки у повномасштабній війні проти України. Зокрема, наші військові знищили ще один.

Наші захисники 1 березня збили ще один російський Су-34. Це сталося приблизно о 9 ранку.

Літак намагався атакувати

У Повітряних силах поділились деталями того, як вдалося збити черговий російський бомбардувальник.

Су-34 намагався атакувати позиції наших військових. Зокрема, скинути керовані авіаційні бомби, однак не встиг цього зробити та завершив свій останній політ на фронті.

Раніше про знищення Су-34 1 березня писали, однак не було офіційних підтверджень. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко зазначав, що винищувач могли збити між Маріуполем та Волновахою. Втрати Росії у авіації дійсно значні. Цей літак став тринадцятим за останні десять днів.

Серед жертв "літакоциду" опинився і вже другий А-50, який збили на "дєнь защітніка отєчєства", тобто 23 лютого над Азовським морем. До слова, перший такий літак збили 14 січня. Відомо, що екіпаж не вижив. Мовиться про 10 окупантів, які перебували на борту. Втрата вже другого А-50 створює для Росії певні проблеми, тож вона не може використовувати авіацію так часто та успішно, як було до того.

Ця операція стала прикладом успішної співпраці Головного управління розвідки та Повітряних сил України. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, як українські партизани в Маріуполі допомогли ЗСУ збити ворожі літаки А-50. Вони опублікували фото російського судна, яке злітало та поверталось на аеродром в тимчасово окупованому Маріуполі. Тобто місцевий спротив стежив за ворожою авіацією.

Зокрема, відомо, що росіяни не піднімали літаки цього типу у повітря понад 4 дні. Зникнення російських літаків А-50, хоча б навіть тимчасово, є для нас добрим знаком. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону 29 лютого.

Джерело: 24tv.ua



Загрузка...