Ведучий програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров відвідав Болградський район(фото)

Ведучий програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров відвідав Болградський район(фото)

Минулого тижня знімальна група програми «Світ навиворіт» разом із ведучим Дмитром Комаровим відвідали Болградський район. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на дописи місцевих мешканців в соцмережах. 

Відомо, що програма «Світ навиворіт» завітала до Городненської та Криничненської громади. Як зазначила пресслужба Городненської громади, в селі Городнє знімальна команда відзняла один із місцевих звичаїв — «Курбан», який має глибоке історичне та культурне значення для жителів нашого регіону. 

Під час зустрічі вдалося зафіксувати процес приготування головної страви, на честь якої й називається свято — «Курбан». Окрім цього місцеві колективи: вокальна група «Чийшійка», доросла танцювальна група «Маргаритки», юнацька танцювальна група, оркестр «Чийшія» Народного ансамблю «Ізвор» Городненського ДК та вокальний гурт музичної школи «Звездици» виконали болгарські народні танці та пісні, продемонструвавши багатство та колорит фольклору регіону.

“На зустріч із Дмитром Комаровим приходили схвильовані школярі, гості сусідніх сіл та міста Болграда. Родина Водник з села Нові Трояни подарували Комарову національну болгарську шапку з овчини. Голова Городненської ради Микола Богоєв висловлює особливу подяку за оперативну та чітку організацію заходу господарям численних гостей – сім’ї Бурукових, дружним мешканцям вулиці Болградської та етногрупи «Седеф». Гості отримали в подарунок з собою вітальні реквізити «Курбана»: коровай, бринзу, вино та «курбан»”, – йдеться в повідомленні пресслужби. 

Знімальна група також відвідала Криничненську громаду, де також зафіксувала стародавні традиції Бессарабії.

“До Криничненської громади завітав відомий журналіст, мандрівник, автор програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров. Разом зі своєю знімальною групою він знімав красу та побут Бессарабського краю. Дуже приємно, що про традиції Криничного дізнається вся країна, що про нашу культуру говоритимуть мільйони людей”, – повідомив голова Криничненської громади Степан Веліков.

Фото Городненської громади та Степана Велікова 

Джерело: mahala.com.ua 

 


Загрузка...