Далекобійник з Одещини заплатить чималий штраф за перевезення в автомобілі клинкової холодної зброї

Далекобійник з Одещини заплатить чималий штраф за перевезення в автомобілі клинкової холодної зброї

Уродженець міста Одеса днями засуджений Болградським районним судом Одеської області за носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Чоловік, який раніше не переступав закон, одружений, працює водієм, здійснюючи міжнародні перевезення. Вирушаючи в жовтні 2023 року в черговий дальній рейс, він прихопив з дому ножа, який поклав у дверну карту кабіни вантажного автомобіля. Через кілька місяців, у лютому поточного року, на одному з блокпостів у Болградському районі, вантажівка під його керуванням була піддана огляду. У легкодоступному місці дверної карти салону вищезазначеного транспортного засобу правоохоронці виявили ніж, що належить до контактної клинкової холодної зброї колючої дії.

Водію висунули обвинувачення за ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України за фактом носіння (перевезення) холодної зброї без передбаченого законом дозволу.

Обвинувачений визнав свою провину ще до судового розгляду справи, що стало підставою для ухвалення між ним та прокурором угоди про визнання винуватості.

Болградський районний суд затвердив зазначену угоду, визнавши жителя Одещини винним в інкримінованому кримінальному правопорушенні.

Штраф у сумі 17 тисяч гривень – таке покарання призначив суд засудженому за незаконне поводження зі зброєю.

Ніж, вилучений в рамках кримінального провадження, конфіскований в порядку спеціальної конфіскації в дохід держави.

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...