Дізнайтесь про всі види автострахування. Основні види та відмінності

Дізнайтесь про всі види автострахування. Основні види та відмінності

Автострахування - це важлива частина життя будь-якого автовласника. Воно захищає вас від фінансових збитків у разі ДТП, крадіжки або інших непередбачуваних ситуацій.

Існує багато різних видів автострахування, кожен з яких має свої особливості та переваги. 

Які основні види автострахування?

В першу чергу, поліс на авто може бути обов'язковий та добровільний. Обов'язковим автострахуванням в 2024 році є ОСЦПВ та Зелена карта (для виїзду за кордон). Добровільно можна оформити: КАСКО, Assistance та ДГО. Дізнаємося про ці види страховок більше:

  1. ОСЦПВ. Це мінімальний вид страхування авто, який є обов'язковим для всіх водіїв в Україні. ОСЦПВ покриває шкоду, заподіяну майну та життю інших людей у разі ДТП, за вашою виною.

  2. Зелена карта. Це міжнародне автострахування цивільної відповідальності, яке є обов'язковим для подорожей за кордон на автомобілі. Так само як автоцивілка вона покриває відшкодування збитків третім особам. 

  3. Каско. Це добровільний вид автострахування, який пропонує більший рівень захисту, покриває шкоду, заподіяну вашому транспортному засобу внаслідок ДТП, крадіжки, вандалізму, стихійних лих та інших подій.

  4. Assistance. Це добровільний вид страховки, яка оформляється не на водія, а на авто. В разі ДТП ви можете розрахувати на евакуацію з місця аварії, аварійне відкриття дверей та інші технічні послуги. 

  5. ДГО. Це страхування є доповненням до ОСЦПВ, адже автоцивілка покриває не всі витрати. ДГО покриває шкоду, заподіяну майну та життю пасажирів вашого транспортного засобу, а також шкоду, заподіяну самому автомобілю.

Яка ціна автострахування в 2024 році?

Вартість страховки на машину може коливатися в залежності від:

  • типу транспортного засобу;

  • місця реєстрації;

  • стажу водіння водія;

  • наявності франшизи і т.п.

Звісно, ціна на добровільне автострахування є вищою, ніж на обов'язкову автоцивілку, проте й покриває воно набагато більше майбутніх можливих витрат. 

Вірним рішенням буде розглянути та купити собі автострахування онлайн. Часто онлайн страховики пропонують акції та більш вигідні умови придбання полісу. На спеціальних платформах ви можете порівняти всі пропозиції та обрати ту, що здається вам найкращою. До того ж, придбання полісу онлайн займає всього декілька хвилин та вам не потрібно надавати велику кількість документів.

Пам'ятайте, що автострахування - це важливий інструмент, який може захистити вас від фінансових втрат. Не ігноруйте це і не заощаджуйте на цьому. Більше про варіанти страхування авто ви зможете дізнатися на https://finance.ua/ua/insurance/auto

 



Загрузка...