Рятувальники провели акцію безпеки життєдіяльності «Зробимо життя безпечним» у дитячому пришкільному таборі "Сонечко"

Рятувальники провели акцію безпеки життєдіяльності «Зробимо життя безпечним» у дитячому пришкільному таборі "Сонечко"
Вже стало традиційною справою проводити улітку акцію безпеки життєдіяльності «Зробимо життя безпечним» у дитячих таборах. Цьогоріч відкриття відбулося у пришкільному таборі Ізмаїльської гімназії № 10 з початковою школою.
Мета заходу – навчити дітей правилам поведінки, які дозволять запобігти виникненню надзвичайної ситуації та пожежі, а також навчити правильно діяти у небезпечний момент. Діти мали можливість познайомитися з роботою рятувальників, зрозуміти важливість і необхідність такої мужньої професії, що формує у них відчуття відповідальності за власні вчинки та власну безпеку.
Захід традиційно розпочався з теоретичної частини, під час якого учнів ознайомили з правильними діями у разі виникнення пожежі, у разі виявлення пожежі, у разі виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів, з основними правилами пожежної безпеки, при сигналі "Повітряна тривога".
Практична частина розпочалась з проведення учбової евакуації, бо згідно задуму в закладі освіти виникла пожежа на 3-му поверсі, звідки було евакуйовано 151 особа, 4 дитини залишилися в приміщенні і рятувальникам необхідно врятувати їх з задимленої палаючої будівлі.
Рятувальники одягнули апарати захисту органів дихання і зору і розпочали гасіння умовної пожежі з залученням ланки ГДЗС і на першому поверсі врятували двох дітей.
За допомогою трьохколінної висувної драбини рятувальники дісталися 3 поверху, врятували ще двох дітей.
Рятувальники продемонстрували спецавтомобілі, технічне обладнання та бойове спорядження. Кожен баючий мав змогу відчути себе справжнім рятувальником: приміряти одяг вогнеборців та загасити умовну пожежу.
Такі акції виховують у дітях відчуття відповідальності за своє життя, власні вчинки, дають розуміння того, що, насправді, безпека кожної людини великою мірою залежить від неї самої.
Возможно, это изображение 7 человек
Возможно, это изображение 10 человек
Возможно, это изображение 5 человек и текст
Возможно, это изображение 11 человек и текст
Возможно, это изображение 11 человек и толпа
Возможно, это изображение 11 человек, скорая помощь и текст
 


Загрузка...