В Ізмаїльському районі зафіксовані нові випадки підозри на кашлюк

В Ізмаїльському районі зафіксовані нові випадки підозри на кашлюк

За даними моніторингу, на минулому тижні на території Одеської області зареєстровано 17 випадків підозри на гостру антропонозну повітряно-крапельну бактерійну інфекційну хворобу – кашлюк. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

За звітний період такі захворювання як вірусний гепатит та повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками (вірусний гепатит, епідпаротит, краснуха, скарлатина, кашлюк).

В Ізмаїльському районі зафіксували 7 випадків підозри на кашлюк, в Одеському – 8 та Подільському – 2 випадки.

Загалом триває тенденція до зниження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). На звітному тижні інтенсивний показник становив 244,2 на 100 тисяч населення та був нижче епідемічного порогу на 54,1%, що розцінюється як низький рівень інтенсивності епідемічного процесу.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції, у порівнянні з попереднім тижнем, знизилась на 17%, у тому числі серед дитячого населення – на 19,5%, серед дорослого – на 12,8%.

За даними моніторингу, за звітний тиждень 79 осіб отримали укуси тваринами, що  на 5 випадків більше ніж на  попередньому тижні (74 укуси). Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

Епідемічна ситуація залишається на контролі.

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...