Рятувальники провели День цивільної безпеки для учнів Ізмаїльської гімназії №14

Рятувальники провели День цивільної безпеки для учнів Ізмаїльської гімназії №14

Фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели День цивільної безпеки з учнями Ізмаїльської гімназії №14. Захід мав на меті практично навчити дітей та вчителів алгоритмам дій у випадках різних кризових ситуацій, які можуть виникнути у військовий та мирний час.

Перш за все, рятувальники відпрацювали злагоджену евакуацію зі школи, у якій, за легендою, почалась пожежа. Для демонстрації рятувальних операцій, дві дитини залишились всередині: за задумом, їхній шлях до евакуації було відрізано вогнем. Тоді діти навчились викликати пожежно-рятувальні підрозділі, а також побачили, як ДСНС рятує дітей за допомогою драбини. Усім “постраждалим” надавалася долікарська допомога.

Крім цього, велику увагу рятувальники приділили мінно-вибуховій безпеці, а також ліквідації пожеж на первинних стадіях. Алгоритм дій діти засвоїли через спеціальну руханку, а попрактикуватися використовувати вогнегасники міг кожний охочий. Крім цього, учнів чекало знайомство й з пожежним автомобілем та спорядженням вогнеборців.

Вогнеборці творчо підійшли до процесу: окрім роздаткового матеріалу, тематичних кульок, малечі запропонували патріотичний аквагрім, а також залишити на згадку відбиток своєї долоньки на мапі єдиної та незламної України.

Джерело: izmnews.info



Загрузка...