Строковик з Ізмаїльщини, який влаштував шокуючу стрілянину на «Південмаші», отримав вирок

Строковик з Ізмаїльщини, який влаштував шокуючу стрілянину на «Південмаші», отримав вирок
Красногвардійський районний суд міста Дніпро за матеріалами ДБР засудив до довічного позбавлення волі строковика, який у січні 2022 року вчинив стрілянину на Південному машинобудівному заводі. Про це, посилаючись на ДБР, повідомляє «Бессарабія INFORM».
Мова йде про жителя Ізмаїльського району Артемія Рябчука, який влаштував стрілянину у Дніпрі в січні 2022 року, в результаті якої п’ять осіб загинули, серед них одна цивільна, ще п’ятеро отримали поранення різного ступеня тяжкості.
На суді чоловік повністю визнав свою провину, розкаявся та попросив вибачення у рідних загиблих.
 
«Встановлено, що під час строкової служби засуджений мав конфлікт з іншими військовослужбовцями. Кілька разів він був свідком сварок, про які доповідав керівництву. Через це в інших військових сформувалося до нього негативне ставлення. Після чергової словесної суперечки він вирішив вбити тих, хто не поділяв його думок та поглядів. Перебуваючи у кімнаті зберігання зброї, він взяв автомат та набої й почав жорстоко розстрілювати людей. Після розправи обвинувачений захопив автомат, 200 набоїв до нього та намагався втекти. За кілька годин його затримали у місті Підгороднє Дніпровського району», ─ розповіли у ДБР.
 
Покарання призначено у виді довічного позбавлення волі, а також засудженого зобов’язали відшкодувати цивільні позови родичів загиблих. Досудове розслідування стосовно керівництва військової частини, у якій служив засуджений, наразі перебуває на фінальній стадії.
 
Нагадаємо, трагедія сталась 27 січня 2022 року о 03:40. Того ж дня в МВС прокоментували, що Рябчук був затриманий у Дніпропетровській області й понесе сувору відповідальність. Спочатку припускали, що “стрілок” із Броски здійснив свій жахливий вчинок, оскільки постійно потрапляв під цькування з боку інших військовослужбовців, адже його вважали “стукачем”. Артемію Рябчуку після затримання обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Через трагічний випадок командувач Нацгвардії Микола Балан пішов у відставку. Не дивлячись на жахливий вчинок Артемія, у соцмережах були й ті, хто підтримував хлопця. Через деякий час на інтернет-просторі ширилися чутки про самогубство Рябчука, проте інформацію спростували. У лютому 2022 року Рябчук здійснював спроби відмовитися від своїх перших показань, мотивуючи це тиском на нього. У медіа оприлюднили відео першого допиту, де Рябчук розповідав про свій вчинок, у той же час адвокати хлопця намагались довести, що слідство відбувається з порушеннями.
 
На даний час суд поставив крапку у розслідуванні трагедії. На превеликий жаль, серед загиблих від рук Рябчука опинився його земляк, мешканець Бессарабії – Олександр Драган.
 


Загрузка...