УСІ КОНСУЛЬСТВА УКРАЇНИ ПРИПИНЯЮТЬ ПОСЛУГИ УКРАЇНСЬКИМ ЧОЛОВІКАМ?

УСІ КОНСУЛЬСТВА УКРАЇНИ ПРИПИНЯЮТЬ ПОСЛУГИ УКРАЇНСЬКИМ ЧОЛОВІКАМ?

Відсьогодні, 23 квітня 2024 року, усі консульства України тимчасово припиняють надавати послуги чоловікам призовного віку. Таку інформацію поширило видання "Дзеркало тижня" з посиланням на лист першого заступника міністра закордонних справ Андрія СИБИГИ, повідомляє Seafarers Journal.

У листі, адресованому всім керівникам закордонних дипломатичних установ України, йдеться про те, що "рішенням Міністерства закордонних справ України, починаючи з 23 квітня 2024 року, усіма закордонними дипломатичними установами України тимчасово призупиняється вчинення всіх консульських дій за заявами громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, крім дій, пов'язаних із оформленням посвідчень особи для повернення в Україну, відповідно до пунктів 6 і 16 частини першої статті 8 Закону України "Про правовий режим призиву" та інших законодавчих актів.

❗️Цю інформацію вже опублікували в себе консульства України в Х'юстоні (США) і Гуанчжоу (Китай).

Стежимо за подальшим розвитком подій - підтвердять чи спростують цю інформацію офіційні особи країни. І в разі підтвердження інформації - наскільки це рішення законне, на яких нормативних документах ґрунтується, і які подальші дії моряків, які сьогодні перебувають за кордоном...

Джерело: www.seafarersjournal.com



Загрузка...