В Ізмаїлі психологи почнуть щорічно обмінюватися практичним досвідом

В Ізмаїлі психологи почнуть щорічно обмінюватися практичним досвідом

До Дня психолога, який відзначається в Україні 23 квітня, в Ізмаїлі відбувся круглий стіл з питань дієвих психологічних методик боротьби зі стресом під час повномасштабної військової агресії з боку рф. Захід пройшов на базі Дунайського інституту Національного університету “Одеська морська академія”, а його учасниками стали представники психологічних служб військових та правоохоронних підрозділів Ізмаїльщини.

Так, у заході взяли участь представники Ізмаїльського прикордонного загону ім. О. Жуковського, Навчального центру Морської охорони Державної прикорднної служби України, Національної гвардії України та державної установи «Ізмаїльський слідчий ізолятор». Привітала колег в ДІ НУ “ОМА” доцент кафедри навігації і управління судном ДІ НУ “ОМА”, кандидат психологічних наук, доцент Олена Сорока.

Створена платформа обміну досвідом показала гарні результати роботи протягом взаємодії: учасники поділились корисними техніками для зняття стресу, які використовують у власній діяльності; обговорили різноманітні підходи до релаксації та стресоменеджменту, включаючи дихальні вправи, медитацію, йогу, техніки візуалізації та експрес-методи, які використовуються як для військовослужбовців та правоохоронців, так і серед моряків. Важливим було не лише розглянути різноманітні підходи, а й обговорити їхню ефективність в різних ситуаціях та для різних типів особистостей.

За підтримки директора ДІ НУ “ОМА”, доктора технічних наук, професора Валентина Чимшир вирішено проводити такі зустрічі щорічно у формі круглого столу для сприяння обміну найкращими практиками та інновацій в галузі стресоменеджменту та психологічного благополуччя. Це ініціатива спрямована на підтримку психологічного здоров’я як серед фахівців у цій галузі, так і серед ширшої громадськості.

Джерело: izmnews.info

 



Загрузка...