21 квітня 2024 року після тривалої тяжкої хвороби пішов з життя ветеран спорту, тренер з легкої атлетики Геннадій Олексійович УКОЛОВ

21 квітня 2024 року після тривалої тяжкої хвороби пішов з життя ветеран спорту, тренер з легкої атлетики Геннадій Олексійович УКОЛОВ
Імʼя Геннадія Олексійовича широко відоме Ізмаїльській легкоатлетичній спільноті і нерозривно поєднане з імʼям його дружини, Заслуженого тренера УкраїниТетяни Іванівни Мардашовой.
Їх вдвох постійно бачили на бігових доріжках: Геннадій Олексійович тренував бігунів на середні та довги дистанції, Тетяна Іванівна - стрибунів.
З 1972 року по 1979 рік Геннадій Олексійович очолював Ізмаїльську дитячо-юнацьку спортивну школу і продовжував тренерську роботу.
Серед вихованців Уколова Г.О. - відомі спортсмени, неодноразові переможці і призери чемпіонатів України та СРСР з легкої атлетики: кандидат у майстри спорту СРСР, срібний призер ДСО «Водник» в бігу на 1500м, чемпіон України у бігу з перешкодами (стипль-чез) на 3000м Олег Шабаркін, кращій спортсмен України в бігу на середні дистанції, неодноразовий переможець чемпіонатів України та СРСР у стипль-чезі Садовський Віктор, переможець Спартакіади школярів України Володимир Агапітов, призерка чемпіонату України в бігу на 800 м Валентина Шипілова… І відомий Ізмаїльський марафонець Георгій Мітєв також почав свою спортивну карʼєру на тренуваннях у Геннадія Олексійовича.
Навіть відійшовши від тренерської роботи Уколов Г.О. постійно цікавився розвитком легкої атлетики в м. Ізмаїлі, приходив на стадіон і разом з Тетяною Іванівною дивився на тренування юних спортсменів… і давав поради!
Прощання з ветераном спорту Геннадієм Олексійовичем Уколовим відбудеться 23 квітня 2024 року о 13.00 за адресою: вул. Коцюбинського, 128.
Вічна памʼять, Тренере!

 

Джерело: Ізмаїльська дитячо-юнацька спортивна школа



Загрузка...