Пропускні можливості дунайских портів будуть розширені, – Шмигаль

Пропускні можливості дунайских портів будуть розширені, – Шмигаль
Україна планує розширити в новому році пропускні можливості дунайских портів. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"‎Наша мета розширити експортну спроможність дунайського кластеру з 33 мільйонів тонн у 23-му році до 35-40 мільйонів тонн", – заявив він під час щорічної пресконференції для представників ЗМІ.

У зв'язку з цим планують покращити захист портів. Це, зокрема, стосується зенітних установок Gepard та засобів радіоелектронної боротьби.

Денис Шмигаль відзначив стрімкий розвиток дунайського портового кластеру: порівняно з 2021 роком вантажообіг дунайских портів зріс на 600%. Зараз їх розглядають, у тому числі, як  можливу альтернативу автотранспортним перевезенням.

Прем'єр додав, що зараз Україна активно співпрацює з європейськими колегами у питанні відкриття нових автомобільних пунктів пропуску. Це, зокрема, обговорюють с Румунією, Угорщиною та Польщею.

"‎Блокування кордону польськими аграріями станом на сьогодні абсолютно безглузде, тому що у нас 90% нашого експорту йде морем, або через дунайські порти. Менше 5% рухається автомобільними шляхами"‎, –відзначив Шмигаль.

За його словами, однією з проблем польських фермерів є експорт зерна і продовольства з росії та білорусі. Його необхідно припинити: як для Польщі, так і для країн ЄС, загалом.
Підготувала Рина ТЕНІНА

Джерело: izmail.es



Загрузка...