У Білгород-Дністровському районі чоловік ледь не зарізав сусіда за гучну музику

У Білгород-Дністровському районі чоловік ледь не зарізав сусіда за гучну музику

Подія сталася у березні 2022 року, однак винуватець різанини постав перед судом лише декілька днів тому. Яке покарання йому виніс суд, дізнавалася “Махала” з судового реєстру. 

У той день подій потерпілий разом із друзями святкував вдома свій день народження – пили та танцювали під гучну музику. Це не сподобалося обвинуваченому, який жив поруч з проведенням свята, тож він зателефонував імениннику та попросив зробити тихіше, через що розпочалася словесна сварка. Бажаючи розібратися із питанням, іменинник разом з одним з гостей пішли до сусіда з’ясовувати стосунки. 

Коли чоловіки підійшли до будинку, з хвіртки вийшов підсудний із ножем в руках та почав проганяти непроханих гостей. Між чоловіками знову розпочалася сварка, в ході якої господар вдарив сусіда-іменинника ножем у живіт та обличчя. 

Внаслідок цього потерпілий отримав ушкодження кишківника та селезінки, а також колото-різану рану обличчя. З місця події його забрала швидка. 

На суді обвинувачений свою провину не визнав та пояснив, що в той день зателефонував сусіду, бо його музика дуже заважала і вони посварилися. Тоді він вирішив змиритися із цим та не з’ясовувати далі відносини, взяв ніж та почав чистити цибулю для вечері. 

Через декілька хвилин він почув, що лає його собака, тож так з ножем у руці й вийшов подивитися, що сталося.  Коли він вийшов з будинку, то побачив біля хвіртки потерпілого з приятелем, тож підійшов запитати що їм треба. 

Потерпілий почав висловлювати на його адресу претензії з приводу того, що йому завжди все не подобається і він чимось не задоволений. Після відповіді про те, що йде війна і через музику нечутно сирени, потерпілий здійснив спробу схопити підсудного за одяг, а його приятель хватав за руку, у якій був ніж. Після цього потерпілий здійснив спробу вдарити підсудного ногою в живіт, а коли замахнувся, щоб вдарити ще раз, підсудний виставив вперед руку з ножем, і потерпілий сам на нього наскочив. Заявив, що нікого ножем не бив, тому не винен. Після скоєного сам викликав швидку для потерпілого.

Сам потерпілий сказав, що ногою намагався вибити ніж з рук після того, як підсудний декілька разів вдарив його ножем та подряпав ним обличчя. Сусідка підтвердила слова потерпілого, що підсудний декілька разів свідомо вдарив іменинника ножем у живіт. Саме вона, бувши медичним працівником, надала потерпілому домедичну допомогу та перев’язала рани.

Суд дослухав покази свідків та дійшов висновку, що підсудний винен у нанесені тяжких тілесних ушкоджень. Рішенням суду мешканця села Випасне засуджено до 6 років позбавлення волі. 

Строк рахуватиметься з моменту затримання, а саме з 23 березня 2022 року. До набуття вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою в ДУ “Ізмаїльський слідчий ізолятор”.

Джерело: Махала



Загрузка...