Вулиці Висоцького в Одесі присвоїли ім’я воїна полку «Азов» Ярослава Баіса

Вулиці Висоцького в Одесі присвоїли ім’я воїна полку «Азов» Ярослава Баіса

Баіс Ярослав Фарідович («Август») – український військовий ОЗСП «Азов» НГУ, учасник АТО/ООС, учасник оборони Маріуполя у 2022 році

Вулицю Висоцького у м. Одеса перейменовали на вулицю Баіса, повідомила обласна державна адміністрація.

У довідці облдержадміністрації зазначається, що Ярослав Баіс народився в Одесі в 1995 році. Після закінчення 7-ї одеської гімназії вступив до Одеського національного морського університету на факультет економіки підприємств.

«У 2016 році вирішив долучитися до лав «Азову» і успішно пройшовши курс молодого бійця. 1 лютого 2017 року підписав контракт на службу в окремому загоні спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України. В 2020 році, тоді вже молодший лейтенант, Ярослав Баіс продовжив контракт.

Повномасштабне вторгнення Ярослав зустрів у Маріуполі, який разом із побратимами боронив майже три місяці. В середині травня, після 86 днів оборони,  виконуючи наказ військового керівництва разом із іншими військовослужбовцями вийшов з Азовсталі.

Старший лейтенант Баіс Ярослав Фарідович загинув 29 липня 2022 року внаслідок теракту в тимчасово окупованій Оленівці, де утримувалися українські військовополонені. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ст. (посмертно)», - ідеться в інформації обласного органу владу.

Джерело: pulsodes



Загрузка...