Правоохоронці повідомили подробиці підпалу в Одесі квестового автобусу

Правоохоронці повідомили подробиці підпалу в Одесі квестового автобусу

Ввечері 22 липня в Одесі на Соборній Площі загорівся квестовий автобус, про що працівники ДСНС повідомили правоохоронцям. Попередньо встановлено, що чоловік, йдучи повз автобус, кинув всередину невідомий предмет, після чого в транспортному засобі спалахнув вогонь. Дії правопорушника помітили перехожі, які не дали йому втекти з місця події до приїзду правоохоронців. У Нацполіції повідомляють, що правопорушнику повідомили про підозру.

Поліцейські встановили, що йдучи повз автобус, призначений для дитячих квестів, 27-річний зловмисник силою відкрив двері транспорту та зайшов до салону, де запальничкою підпалив сидіння та оббивку стін, через що відбулось загоряння. Під час огляду місця події поліцейські вилучили речі, що підтверджують протиправність дій зловмисника. Вказані речові докази скерували на експертизу. Суму завданих збитків власниці квестового транспорту буде встановлено в ході слідства за результатами призначених в рамках кримінального провадження експертиз.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст.194 Кримінального кодексу України, тобто в умисному пошкодженні чужого майна шляхом підпалу. Згідно із чинним законодавством його протиправні дії караються позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Правоохоронці зауважують, що під час затримання зловмисник поводився неадекватно, мав явні ознаки наркотичного сп’яніння, тому був доставлений до медичного закладу для проходження освідування. Враховуючи це, в рамках кримінального провадження було призначено ще одну експертизу на предмет визначення його наркотичного сп’яніння. Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...