У Рені створять Алею Слави: де і коли її встановлять

У Рені створять Алею Слави: де і коли її встановлять

З бюджету Ренійської громади буде виділено 100 тис. грн на створення Алеї Слави, зокрема кошти підуть на будматеріали та банери. Про це повідомили журналісти новинного сайту «Рені-Одеса», передає інформаційна агенція «Юг.Today».

За словами начальника відділу культури Антоніни Асаржи, у війні за свободу та незалежність України загинули 19 жителів Ренійської громади. Тож, аби увіковічити пам’ять захисникам, Алею Слави планують розташувати у Парку перемоги між пам’ятником Т. Шевченку та готелем «Южний», на місці колишнього фонтану. Антоніна Асаржи також повідомила, що співробітники відділу культури вже розробили макети банерів, зваживши на всі побажання родичів загиблих. Відкрити Алею Слави планують у вересні, до Дня міста.

Слід зазначити, що з ініціативи мешканців міста Рені – вчителів та однокласників загиблих героїв – пам’ятні дошки вже відкриті: випускнику Ренійської школи №1 Станіславу Топала, випускнику Ренійської школи №2 Євгену Бугайову, випускнику Ренійської школи №3 Михайлу Завадському (Марчишину) та випускнику Лиманської школи Олександру Пламадяла.

Нагадаємо, що наразі місце розташування Алеї Слави обирають також мешканці Ізмаїла. Детальніше – за посиланням.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото – з сайту «Рені-Одеса»



Загрузка...