У Румунії спростували заяву росіян про польоти винищувачів F-16 над Одещиною

У Румунії спростували заяву росіян про польоти винищувачів F-16 над Одещиною

Інформація російських пропагандистів про те, що минулого тижня у небі над Одеською областю помітили винищувачі F-16, які злітали з румунських аеродромів, не відповідає дійсності. Про це повідомило видання News.ro з посиланням на Міністерство оборони Румунії, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

«Уявні джерела російської пропаганди передають неправдиву інформацію. Літаки F-16 ВПС Румунії виконують тренувальні та патрульні місії виключно в національному повітряному просторі, в суворій відповідності з правилами, встановленими міжнародним правом», – зазначили в Міноборони Румунії.

У відомстві припускають, що намір дезінформації, ймовірно, пов’язаний з контекстом нещодавно завершеного саміту НАТО у Вашингтоні, на якому були ухвалені важливі рішення щодо підтримки оборонних зусиль України проти загарбницької війни, незаконно та необґрунтовано розв’язаної проти неї російською федерацією.

«З початку незаконного вторгнення російської федерації в Україну Румунія, як член Північноатлантичного альянсу, діяла, впроваджуючи заходи щодо зміцнення оборони та позиції стримування, суто оборонного характеру та пропорційні рівню потенційних загроз регіональній безпеці, із суворим дотриманням норм міжнародного права», – зазначили у Міноборони Румунії.

У відомстві також заявили, що «метою Північноатлантичного альянсу є гарантування безпеки 32 країн-членів НАТО та понад 1 мільярда громадян».

«Усі рішення, прийняті на рівні Альянсу, були суто оборонними, для захисту держав-членів і стримування будь-якої агресії проти території союзників. Міністерство національної оборони оперативно реагуватиме на викриття будь-яких спроб дезінформувати громадськість шляхом оприлюднення неправдивої інформації в медіа-просторі», – кажуть у Міноборони.


Загрузка...