В Нацпарку на Одещині нагадали про сьогоднішнє свято

В Нацпарку на Одещині нагадали про сьогоднішнє свято

Сьогодні, 22 травня відзначають Міжнародний день біологічного різноманіття. Про це на своїй сторінці в Фейсбук нагадали співробітники НПП «Тузлівські лимани», передає інформаційна агенція «Юг.Today».

«Біологічне різноманіття – це все різноманіття життя на планеті, яке сьогодні стрімко скорочується, особливо зараз, в період війни. Головне завдання Міжнародного дня біологічного різноманіття – звернути увагу громадськості на проблему безповоротного зникнення на Землі багатьох представників флори і фауни. Одним із важливих шляхів збереження біорізноманіття є надання цінним територіям особливого природоохоронного статусу», – зазначають вчені.

Вони також додають, що територія НПП «Тузлівські лимани» – це 13 морських лиманів, 200 м акваторії моря уздовж унікального піщаного пересипу, довжина якого в межах парку – 44 км, та нетипове для степової зони лісове урочище. Дивовижне поєднання моря, лиману, степу і лісу вже до кінця XIX століття зробило цей куточок південної Бессарабії досить популярним місцем для відпочинку, так було до повномасштабного вторгнення.

Через територію Парку проходить один із найбільших міграційних коридорів, через який пролітають мільйони птахів під час сезонних мандрівок до місць гніздування. Також водно-болотні угіддя Тузлівських лиманів є місцем відпочинку перелітних птахів та гніздування водоплавних пернатих.

В своїй публікації біологи поділилися гарними фото, зробленими на території НПП.

Пропонуємо і нашим читачам організувати своєрідний флешмоб до Дня біорізноманіття. Діліться в коментарях до цієї статті фото рослин та тварин нашого краю. Покажіть усім біологічне різноманіття рідної землі.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА



Загрузка...