Суд виніс вирок чоловіку, який у Білгород-Дністровському районі пограбував будинок літньої пари та зґвалтував господиню

Суд виніс вирок чоловіку, який у Білгород-Дністровському районі пограбував будинок літньої пари та зґвалтував господиню

Саратський районний суд визнав чоловіка винним у скоєнні пограбування та зґвалтування та призначив йому покарання у вигляді восьми років позбавлення волі. Про це “Махала” дізналася з судового реєстру. 

Подія сталася на початку грудня 2023 року в одному з населених пунктів Білгород-Дністровського району. Уродженець Ширяївської громади, який менш ніж за рік до події вийшов з в’язниці, де перебував за скоєння крадіжки з проникненням, знову встав на кримінальну доріжку. 

Бувши обізнаним, що у подружжя є грошові накопичення, підсудний вирішив пограбувати будинок. Пізно ввечері він проник до домоволодіння, зламав замок та зайшов у будинок, де наткнувся на господарів, які ще не спали. 

Господаря він вдарив палкою у груди, від чого той впав та не зміг підвестися, адже нещодавно пережив інсульт та був дуже слабкий. Після чого підійшов до жінки та почав випитувати в неї, де лежать кошти. Спочатку вона не казала, але коли той застосував силу, вона віддала йому родинні накопичення – 9 900 гривень. 

Жінка сподівалася, що він піде, однак підсудний сів коло неї та почав розмірковувати, що з ними робити: нібито свідків в живих не залишають. Налякана господарка почала вмовляти його піти і не вбивати їх. Той поміркував трохи та наказав їй слідувати за ним в іншу кімнату. 

Коли вона прийшла туди за підсудним, той зняв штани та сказав задовольнити його потреби оральним шляхом. Коли жінка відмовила він схопив її за волосся та силоміць змусив її це зробити. Однак навіть після цього чоловік не покинув будинок, оскільки вважав, що жінка віддала йому не всі заощадження: він перегортав речі та рився у шафах, а коли зрозумів, що грошей не знайде, забрав з холодильника пиво та продукти й пішов. На прощання він сказав господарці, що якщо вона звернеться до поліції, він її вб’є. 

Сам підсудний свою провину визнав частково – зізнався лише у пограбуванні. Від надання подальших показів відмовився. Однак за достатньою кількістю доказів суд визнав його винним за обома статтями та призначив йому вісім років в’язниці за пограбування та чотири роки за зґвалтування. 

Проте, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточне покарання для обвинуваченого – вісім років позбавлення волі. Також він має сплатити на користь держави судові витрати за проведення судових експертиз у розмірі 27 390,62 грн.



Загрузка...