Поблизу села Сичавка, що на Одещині затримали браконьєра(фото)

Поблизу села Сичавка, що на Одещині затримали браконьєра(фото)

В Южненській громаді на Тілігульському лимані патруль спіймав браконьєра, який завдав збитків державі на майже 180 тисяч гривень.

Про це пише видання Южне.City з посиланням на Одеське районне управління поліції №2.

Біля села Сичавка на лимані чоловік діставав два ятери, які були заповнені рибою. Та коли він побачив рибоохоронний патруль, покинув улов та втік з місця на автомобілі «ВАЗ». Правопорушника наздогнали та вилучили 10800 атерин загальною вагою 50 кілограмів та два заборонені знаряддя лову.

Правопорушник на Тілігульському лимані поблизу села Сичавка, що на Одещині

Рибу поліцейські передали на зберігання до спеціалізованого підприємства. За попередніми підрахунками фахівців, своїми протиправними діями рибалка завдав державі збитків на суму майже 184 тис. грн.

"За даним фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. Це правопорушення карається штрафом від 17 до 51 тис. гривень або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання експертного висновку вирішуватимемо питання щодо повідомлення фігуранту про підозру", - розповіла начальник сектору дізнання територіального підрозділу поліції Наталія Веретільник.

Варто зазначити, що з 1 квітня 2024 року в Україні на переважній більшості рибогосподарських водних об'єктів набрала чинності щорічна нерестова заборона на вилов риби.

У Тилігульському лимані заборона діятиме з 1 травня до 15 червня.



Загрузка...