Чути трагедії конкретних людей: одесит, який втратив дружину і чотиримісячного сина під час російської атаки, зустрівся зі спікером Конгресу США

Чути трагедії конкретних людей: одесит, який втратив дружину і чотиримісячного сина під час російської атаки, зустрівся зі спікером Конгресу США

Молодий одесит Сергій Гайдаржи, який втратив дружину і маленького сина під час російської атаки 2 березня 2024 року по житловому будинку, потрапив на зустріч зі спікером Конгресу США Майком Джонсоном, який вирізняється консерватизмом і набожністю. Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

В ніч з 1 на 2 березня ворог здійснив дронову атаку по Одесі. Вісім ударних безпілотників ворог спрямував з акваторії Чорного моря. Сім цілей було знищено, проте, на жаль, ворожий ударний дрон таки влучив у багатоповерхівку – 18 квартир було знищено, ще 18 – пошкоджено. У той день постраждала родина Сергія – його дружина Ганна загинула разом з чотиримісячним сином Тимофієм. У чоловіка залишилася старша донька Ліза.

Ганна була донькою пастиря Одеської Пересипської церкви Миколая Сідака. Ірина Геращенко наголосила, що свідчення жертв російської агресії, священників, які розкажуть про зруйновані храми, батьків, що втратили дітей – саме та емоційні важка правда, яку ми маємо доносити світу:

«Конгресмени повинні бачити і чути трагедії конкретних людей, кожен день зволікання зі зброєю проти зла – це посилення зла, це нові жертви, вбиті українські жінки і діти… Народна дипломатія, яка потрібна сьогодні, аби Україна отримала допомогу».

Депутатка подякувала за організацію зустрічі нардепу шостого та восьмого скликань та координатору Руху молитовних сніданків України Павлу Унгуряну.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото – з допису Ірини Геращенко



Загрузка...