Водій із Татарбунарів, який п’яним сів за кермо та травмував знайому під час ДТП, опинився на лаві підсудних

Водій із Татарбунарів, який п’яним сів за кермо та травмував знайому під час ДТП, опинився на лаві підсудних
Поліцейські відправили на лаву підсудних жителя міста Татарбунари Білгород-Дністровського району, який нетверезим сів за кермо, допустив ДТП і травмування знайомої. Потерпіла отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. За скоєне правопорушнику загрожує ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції Одеської області, передає “Бессарабія INFORM”.
Подія сталася на початку серпня минулого року вдень у місті Татарбунари. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 31-річний місцевий чоловік, керуючи автомобілем «ВАЗ», перевищив дозволену у населеному пункті швидкість руху, не впорався з керуванням і в’їхав у придорожнє дерево.
Унаслідок автопригоди постраждала 37-річна знайома водія, яка перебувала на задньому пасажирському сидінні легковика. Вона отримала тілесні ушкодження у вигляді переломів лопатки, ребер, хребта, руки, численних травм і забоїв голови. За результатами проведеної судово-медичної експертизи, отримані жінкою травми відносяться до категорії середньої тяжкості.
Перевірка керманича на стан сп’яніння показала, що вміст етилового спирту в його організмі перевищував допустиму норму в десять разів.
«Після проведення низки експертиз та зібрання достатніх доказів ми під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт ми вже скерували до суду. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років», – прокоментував т.в.о. начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.
 
 


Загрузка...