Волонтер, який облаштовує для ЗСУ «бандеромобілі», дорогою на фронт потрапив у ДТП та втратив ногу

Волонтер, який облаштовує для ЗСУ «бандеромобілі», дорогою на фронт потрапив у ДТП та втратив ногу

У Національному реабілітаційному центрі «Незламні» поділилися історією волонтера, який зараз знаходиться на лікуванні після втрати ноги внаслідок ДТП на шляху до фронту, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Олександр Вихованець з початку повномасштабного вторгнення прагнув приєднатися до лав української армії, але отримав відмову через стан здоров’я. Однак, чоловік не опустив руки і знайшов спосіб робити свій внесок у наближення Перемоги – став волонтером. Спершу на трасі Київ-Чоп готував та роздавав їжу жінкам та дітям, які тікали від війни. А згодом скористався своїми навичками, адже раніше працював на місцевому підприємстві та виготовляв запчастини для легкових авто, тому разом з однодумцями вирішив виготовляти для військових «бандеромобілі».

З-поміж іншого команда Олександра обладнує «бандеромобілі» турелями – установками для кріплення кулемета. Майстри розробили їх власноруч із підручних матеріалів. Станом на зараз – за два роки волонтерства механіки передали захисникам 400 броньованих та устаткованих турелями «бандеромобілів».

«Коли привозиш нашим хлопцям автівку на передову, відчуваєш шалене натхнення робити ще більше. Особливо, коли дізнаєшся, що саме ця привезена тобою машина врятувала життя не одному нашому воїну», – говорить Олександр.

Торік у жовтні волонтер знову прямував на фронт. Мав особисто відігнати черговий «бандеромобіль» оборонцям Донеччини. Однак дорогою потрапив у ДТП, внаслідок якої втратив ліву нижню кінцівку. Своє поранення Олександр важкою втратою не вважає:

«Для мене це не втрата. Втрата – це у хлопців на нулі. А в мене так – легке поранення»

Працівники центру розповідають, що волонтер потрапив до них у позитивному настрої, з бажанням якнайшвидше відновитися, стати на протез та повернутися до волонтерства.

Спершу Олександр перебував у хірургічному відділенні, де йому почистили рану від інфекції та сформували куксу. Коли рана загоїлася, за роботу змогли взятися протезисти.

Під час реабілітації у центрі, з нагоди Дня Соборності, Олександра Вихованця нагородив президент України Володимир Зеленський, вручивши волонтеру медаль «За працю та звитягу».

Три тижні тому Олександра запротезували. Завдяки наполегливій роботі з фізичними терапевтами, пацієнт досить швидко опанував ходьбу на тимчасовому протезі. Зовсім скоро він отримає постійну штучну кінцівку. Тож вже незабаром планує повернутися до своєї команди майстрів-волонтерів та разом продовжувати насичувати фронт «бандеромобілями».

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...